MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da postoji mogućnost da SAD i Rusija obnove komunikaciju, pod uslovom da javnost u SAD razumeju da se svet menja i na to se naviknu.

”Ako se razume da se svet menja u objektivnim okolnostima, i da se tome treba prilagoditi, i to koristeći prednosti koje SAD imaju, možda se nešto i promeni”, rekao je Putin u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom.

On je istakao da je sa pojedinim bivšim američkim predsednicima imao dobru komunikaciju.

”Imao sam dobre odnose sa Bušom mlađim, kojeg su svi gledali kao nekog seoskog momka, koji navodno ne razume mnogo, ali to nije tako. Nije bio gori od drugih političara, razumeo je šta radi. Takav odnos imao sam i sa Donaldom Trampom. Ne radi se o tome da li ćemo se kao ličnosti dopasti jedan drugome, već o tome da usklade stanovišta. Ako ideja dominacije po svaku cenu opstane u američkoj javnosti, ništa se neće promeniti”, rekao je Tramp.

Upitan da oceni da li odluke u SAD donosi, kako je rekao Karlson, predsednik ili vladajuće elite, Putin je rekao da ”ni sam ne može da zaključi”.

”Ne znam ko tačno donosi odluke u SAD. To je kompleksna zemlja as neobičnim izbornim sistemom. Svaka savezna država ima svoju legislativu. Imate dve dominantne partije, i kako to izlgeda kada se decentralizuje”, rekao je Putin.

indeksonline.rs/Tanjug