BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde igraće večeras od 19 sati u beogradskoj “Štark areni” protiv ekipe Makabija u 29. kolu Evrolige.

Crvena zvezda će na ovom meču igrati bez Treja Tompkinsa, Miloša Teodosića i Nikole Topića, koji su van tima zbog povreda.

“Igramo protiv snažnog tima, koji može da igra u sjajnom ofanzivnom ritmu. Znamo da moramo da budemo dobri u defanzivi. Imaju dosta igrača koji mogu da nam naprave problem i zato moramo da budemo generalno dobri na svakoj poziciji, individualno i kao tim, da zaustavimo njihovu napadačku igru. Moramo da budemo pametni u napadu, da budemo spremni da uradimo šta treba u odbrani”, rekao je trener Crvene zvezde Janis Sferopulos uoči meča sa Makabijem.

On je pozvao navijače da podrže košarkaše Crvene zvezde.

“Očekujem pomoć navijača. Znamo da nismo u dobroj poziciji na tabeli, ali svaka utakmica u Evroligi je važna. Želimo da nas navijači podrže za sledeći meč”, istakao je trener Crvene zvezde.

“Crveno-beli” su u decembru prošle godine kao gosti pobedili Makabi rezultatom 98:92 u meču 16. kola Evrolige. Ovaj meč je odigran u dvorani “Aleksandar Nikolić” bez prisustva navijača.

Makabi je na devetom mestu na tabeli Evrolige sa 15 pobeda i 13 poraza, dok je Crvena zvezda na 16. poziciji sa skorom 10/18.

indeksonline.rs/Tanjug