Naslovna srbija Beograd Mali: Srbija pod velikim pritiscima, Vučić pisao Makronu, Šolcu

Mali: Srbija pod velikim pritiscima, Vučić pisao Makronu, Šolcu

Beograd, 11. aprila 2024.- Prvo izvlacenje u novom ciklusu nagradne ige “Uzmi racun i pobedi” bice 11. maja, a poslednje 8. juna, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da nagradni fond ovog ciklusa iznosi 1,9 miliona evra od cega ce biti podeljeno 10 stanova u naselju Zemunske kapije u Beogradu. FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je pitanje prijema tzv. Kosova u Savet Evrope prva bitka sa kojom se Srbija suočava, i da je tim povodom predsednik Aleksandar Vučić poslao pisma liderima u Evropi, nemačkom kancelaru Olafu Šolcu i predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Mali je dodao da posle toga sledi borba u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija oko Srebrenice.

On je odgovarajući na pitanja novinara o pritiscima kojima je Srbija izložena rekao da je pritisak veliki i da nikada nije video veću zabrinutost kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nego poslednjih dana upravo zbog pritisaka kojima je zemlja izložena.

“Veliki je pritisak kada je situacija u regionu u pitanju, odnosno Republika Srpska i Bosna i Hercegovina, kada je na kraju krajeva borba za prava Srba na Kosovu i Metohiji u pitanju. To su ogromni pritisci. Ja bih rekao nikada veći”, rekao je Mali.

Dodao je da se globalna situacija i globalni svet menjaju, da nas očekuju izbori za Evropski parlament, zatim izbori u Velikoj Britaniji na jesen a u novembru i izbori za predsednika u Americi.

“Sve se menja, a nikada veći pritisak na Srbiju nije bio da se neke stvari urade pre njih i da se neki kompromisi naprave, a interesantno uvek na štetu Srbije i njenih građana. Jedini koji može da izdrži to i da se izbori da Srbija ostane i nezavisna i samostalna i suverena država je upravo Aleksandar Vučić”, ocenio je Mali.

Dodao je da Vučić ima punu podršku od svojih saradnika a očigledno i od većine građana Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version