Naslovna srbija Beograd Vučić: Plate i penzije su redovne, razmišlja se da se povećaju

Vučić: Plate i penzije su redovne, razmišlja se da se povećaju

VideoPlus

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani Srbije ne treba da brinu kada je reč o platama i penzijama, naglašavajući da ne samo što će biti redovne, već da se razmišlja kada dođe vreme, u narednim mesecima, pre kraja godine da se one povećaju.

“Brine nas povećanje cena nafte, ali tu ćemo gledati, pošto dolazi redovna akcizna povećanja početkom maja, kako i na koji način da to rešimo i da to ljudi ne osete u potpunosti”, rekao je to on za RTS.

Vučić je naglasio da je je važno da Srbija nastavi ekonomski razvoj, da radi što više, dodavši da su rezultati iz februara dobrii, a i u martu se očekuju da ti brojevi budu veoma dobri.

“Treba da nastavimo da radimo sa svim partnerima, sa svim prijateljima, da razvijamo svoju zemlju, da nastavimo sa industrializacijom”, rekao je predsednik.

On je najavio da će u narednom periodu biti otvaranja i nekoliko fabrika, kao i postavljanje kamena temeljaca za nove.

“Treba da nastavimo sa radovima na Ekspu, da nastavimo sa ulaganjem, da nastavimo sa
građevinskom industrijom, i sa našim velikim infrastrukturnim projektima”, rekao je Vučić.

Kako je naglasio sve je to veoma skupo i veoma mali broj zemalja to može da priušti.

“Sad ćemo morati malo da se stisnemo, da vodimo računa o svakom dinaru i da brinemo o
svemu, ali mi time snažimo svoju zemlju, njenu poziciju u regionu i odvraćamo svakog potencijalnog agresora. U skladu sa tim morat ćemo da radimo još snažnije, još jače, da još više gradimo i da se još više borimo i Srbija će po tom pitanju, uveren sam, imati uspeha”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version