UMAG – Najveća hip-hop grupa svih vremena “Wu-Tang Clan”, potvrdila je dolazak na Sea Star festival u Umagu, i to u okviru velike svetske turneje na kojoj nastupaju pred rasprodanim nekim od najvećih arena u Americi i Evropi, najavljeno je danas iz Exit festivala.

Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, “Wu-Tang Clan” stižu u Umag, a njihov nastup na Addiko Tesla bini Sea Stara biće ekskluzivan za celu centralnu, južnu i istočnu Evropu.

U Istri se očekuju desetine hiljada fanova iz celog regiona i brojnih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja “Gods of Rap” turneja, u okviru koje obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rap albuma – “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)”!

Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam meseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje.

Cena ulaznice za Sea Star sa 50 odsto popusta trenutno iznosi 3.700 dinara za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cena biće aktuelna najkasnije do 15. aprila.

“Wu-Tang Clan” se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno artisti današnjice ć Sven Vath i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibica Awards nagrade za najboljeg tehno Ð-a Ilario Alicante, autor najprodavanije tećno trake na Beatportu, Enrico Sangiuliano i brojni drugi…

Sanjin Ðukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je “Wu-Tang Clan” sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu imamo danas.

“Imati veliki ”Wu-Tang Clan” u punoj postavi na turneji kojom se obeležava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u istoriji, samo je po sebi muzički, kulturni i turistički događaj bez premca. Uložili smo jako puno napora da ovu turneju, rezervisanu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2.000 kilometara i dovedemo u Umag, te očekujemo pravi desant njihovih fanova iz svih krajeva Evrope”, kazao je Ðukić.

Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu, dodaje da nije bilo lako osigurati ovakav buking.

“Zbog toga su pregovori s menadžmentom ”Wu-Tang Clana” trajali mesecima, ali smo uspeli da ih dobijemo i osiguramo da regionalna publika ima najniže cene ulaznica koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu evra. Lično sam srećan što ih ponovo dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu 2007. godine neću zaboraviti dok sam živ”, izjavio je Mešković.

Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva velika hip-hop autoriteta, složni su u oceni da su “Wu-Tang Clan” već prvim albumom ušli u istoriju:

“Sada, na njihovu 25. godišnjicu s velikim pravom ih smatramo nosećim stubom celog hip-hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležala je oduvek i u kolektivu. ”Wu-Tang” su jedinstven skup neverovatno kreativnih muzičara i lirički superiornih MC-jeva, neuporediv s bilo čim na sceni”, kažu osnivači Blackouta.

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvezde današnjice.

Dosad potvrđena imena čine bogovi elektronike Sven Vath, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, Ð Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u saradnji s Dritom, regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Haže.