BEOGRAD – Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da sve svoje obaveze ispunjava na vreme i da ne postoji nikakva opasnost da se klub nadje pod blokadom BAT-a zbog bilo kog dugovanja.

Na sajtu BAT-a juče se pojavila vest u vezi sa dugovanjima koje Partizan ima prema svom nekadašnjem igraču Nikoli Milutinovu, odnosno njegovoj tadašnjoj agenciji, pa su se crno-beli danas oglasili tim povodom.

Kako se navodi u saopštenju Partizana, klub sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova, ima potpisane sporazume o reprogramu dugovanja i obaveze iz tih sporazuma ispunjava blagovremeno.

“Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u svom finansijskom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018”, navodi se u saopštenju.

Pre dva meseca, kako se dodaje, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija “Entersport LLC” imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom.

Partizan je istakao da potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju “ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba” i da “u tim slučajevima Partizan ne dozvoljava nikakve improvizacije”.

“Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, Partizan ne želi da nagadja. Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20”, navodi se u saopštenju.

“Partizan neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nadje pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja”, zaključuje se u saopštenju Partizana.

Beta