NOVI PAZAR – Stranka pravde i pomirenja u današnjem je saopštenju za medije kritikovala postupanje pojedinih službenika Policijske uprave u Novom Pazaru prema sugrađanki Editi Radetinac, koja je, kako tvrdi SP, bez ikakvog razlog proživela torturu.

Incidetn se, prema kazivanju Edite Radenac, dogodio kad je došla u Policijsku upravu sa dvoje dece, a kako bi podigla ličnu kartu za sina.

Osim tortute koju je došivela, SPP navodi da su joj zabranili da komunicira s decom i pretili pritvorom od 48 sati, iako su policajci bili upoznati da je kući čeka dete od 10 meseci.

Stranka pravde i pomirenja u saopštenju napominje da policija treba da štiti građane, a ne da ih maltretira i da vrši torturu nad njima, te ocenjuje da incident koji se dogodio baca senku na čitavu Policijsku upravu u Novom Pazaru.

””Mi kao stranka ne možemo ćutati na ovakve stvari i očekujemo od svih faktora da se po ovom pitanju izjasne jer ovde nije bitna samo porodica Edite Radetinac koja je doživela torturu, već svaki građanin bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost””, porucuje SPP i poziva MUP, sve nadležne organe i Policijsku upravu da razjasne slučaj, u protivnom, napominju, obratiće se najvišim sudskim i nesudskim instancama.