BEOGRAD – Poziv predsednika Stranke pravde i pomirenja Muarema Zukorlića da svi Bošnjaci nastupe na jednoj listi na parlamentarnim izborima, nije, bar za sada, naišo na zeleno svetlo u SDPS Rasima Ljajića i SDA Sulejmana Ugljanina, pišu Novosti.

Dok Ljajić poručuje da su razgovoro o koaliciji sa SNS u toku, iz SDA stižu poruke da treba prvo uraditi analizu da li uopšte učestvovati na izborima.

Dok vodimo pregovore sa sadašnjim partnerima oko zajedničkog nastupa na predstojećim izborima, bilo bi nekorektno da paralelno razgovaramo sa bilo kim drugim. Tek ako pregovori propadnu, onda će SDPS odlučivati o tome da li će ići samostalno ili u nekoj koloni, rekao je Ljajić za Novosti.

Prenosi se i da je poslanik te stranke Muamer Bačevac izjavio da očekuju pozitivan ishod razgovora o zajedničkom nastupu sa SNS.

Poslanika SDA Enis Imamović rekao je da dijalog o eventualnom izlasku na izbore treba da se vodi u okvirima Bošnjačkog nacionalnog veća, a da je minimum prihvatanje platforme o specijalnom statusu Sandžaka.

Ona predviđa, navodi list, da se “Sandžak definiše kao poseba izborna jedinica iz koje se bira najmanje 20 poslanika”.

Tanjug