BEOGRAD – Srpska policija je od početka godine učestvovala u pet medjunarodnih akcija u kojima je zaplenjeno više od 5,8 tona različitih narkotika a po podacima Interpola, već pet godina zaredom je medju deset najpoželjnijih partnera za saradnju, izjavio je danas načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

On je odbacio kao “neistine” navode pojedinih opozicionih političara o radu direktora policije Vladimira Rebića i odnosu pripadnika MUP-a prema članovima “škaljarskog” i “kavačkog” kriminalnog klana, navodeći da je “očigledno da nekome ne odgovara što policija poslednjih godina beleži rekordne zaplene narkotika”.

“Samo prošle godine policija u Srbiji zaplenila je 7,3 tone narkotika, što do sada nije zabeleženo u našoj zemlji, a uhapsili smo više od 800 narko-dilera. Otkrili smo i 66 ilegalnih laboratorija za proizvodnju narkotika i razbili 25 organizovanih kriminalnih grupa, čijih je 145 članova uhapšeno”, naveo je Kovačević a preneo MUP.

Dodao je da je tokom 2019. godine policija “u samo jednoj akciji” oduzela 77 kilograma heroina i uhaspila “jednog od glavnih narko-dilera u Srbiji”.

“Još jedna od brojnih neistina koju različiti opozicioni političari, kao i njima bliski ljudi, pokušavaju da plasiraju odnosi se na postupanje pripadnika policije prema članovima crnogorskih kriminalnih klanova – ‘škaljarskom’ i ‘kavačkom’. Podsećamo da su pojedine vodje i pripadnici ovih organizovanih kriminalnih grupa procesuirani, a da se većina ne nalazi na teritoriji Srbije, kao i da im je zabranjen ulazak u našu zemlju”, naveo je Kovačević.