BEOGRAD – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nikada neće prihvatiti navode da se u Srebrenici dogodio genocid, te da je zarad odbrane tog stava spreman da ode na robiju.

“Apsolutno bih pre birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Ođednom se sve oko toga aktualizuje i ”sada se sve zna”. Istina je jedna da genocida nije bilo”, rekao je Dodik za Srpski telegraf.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna – da genocida nije bilo.

“Na sve to je Nezavisna međunarodna komisija najbolje odgovorila i to zaista treba koristiti jer je sistematizovano od ljudi čije je znanje, ali i autoritet, neosporan. Tako da, u tom pogledu, ovaj izveštaj dosta toga menja”, rekao je, između ostalog, Dodik.

indeksonline.rs/Tanjug

Prethodni tekstRusija: Najviše preminulih u danu od početka pandemije
Sledeći tekstDve kompanije zainteresovane za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Raška