PODGORICA – Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je Specijalnom državnom tužilaštvu izneo danas sve podatke kojima raspolaže u vezi sa švercom cigareta, što je, kakko tvrdi, usko povezano sa švercom kokaina.

Abazović je novinarima po izlasku iz SDT rekao da je ovog puta rekao sva imena, firmi i pojedinaca.

„Morao sam da iskažem putokaz šverca cigareta u Crnoj Gori. Šverc cigareta uzima najveći udeo u organizovanom kriminalu, moja teza ostaje – rušenjem šverca cigaereta ruši se i piramida šverca kokaina“, naveo je Abazović.

Uveren je, dodao je, da će ruka pravde stići do svih a država će, kaže, učiniti sve da zaštiti specijalnog državnog tužioca, koji ima samo jedan zadatak – da nastavi kako je krenuo i da bude odlučan u sprovođenju zakona.

Abazović, koji je na čelu tehničke vlade, kaže da je sve u Crnoj Gori povezano sa švercom cigareta.

„To što objavljuje Mportal i što rade Pobjeda, Analitika i CdM, sve je to povezano s ovim“, tvrdi Abazović.

Na pitanje zbog čega se čekalo da padne vlada, pa da onda izađe s ovim podacima, Abazović kaže da su svi obavešteni.

„Njihov zadatak je bio da obaveste mene. S obzirom na to da u Crnoj Gori ne funkcioniše sve, ja sam kad sam odlučio da krenem dalje krenuo. Moj tajmlajn je takav. Ja sam rekao da ovo mogu i kao građanin i kao opozicionar, ali je cilj da se sve raskrinka. Oni znaju da sa Dritanom Abazovićem kompromisa nema“, poručio je odlazeći premijer.

On je, kako su preneli podgorički mediji, novinarima kazao da je zadovoljan i da tužiocima treba vremena.

Rekao je da je govorio o periodu od tri, četiri godine.

Abazović je SDT-u predao pripremljenu dokumentaciju i izneo šemu šverca cigareta u Crnoj Gori, šemu povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.

indeksonline.rs/Tanjug