VAŠINGTON – Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić sastao se danas sa senatorom Stivom Dejnsom, članom senatskog Odbora za energetiku u Kongresu SAD.
Obavestivši senatora o toku pregovaračkog procesa u Briselu, Đurić je izrazio očekivanje da će naredni sastanak Beograda i Prištine proteći u atmosferi implementacije dosadašnjih dogovora, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije u SAD.

Podvukao je da ima puno poverenje u predsednika Aleksandra Vučića i njegovu principijelnost u borbi za interese našeg naroda.

On je bliže objasnio prioritete unutrašnje i spolјne politike Vlade Srbije, naglasivši da među njima značajno mesto zauzima ekonomski razvoj, još snažnije promovisanje sektora IKT usluga, kao i inovirani pristup energetskoj politici sa fokusom na korišćenje novih kapaciteta obnovlјivih izvora energije.

Đurić se osvrnuo i na nedavnu trgovinsku misiju 16 američkih kompanija u Srbiji, tokom koje su realizovani sastanci sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i resornim ministrima, a čije pozitivne ishode očekujemo u narednom periodu.
On je dodao i da se, po poslednjim podacima, predviđa da će naša zemlјa ove godine dostići privredni rast od 2,5 odsto, kao i da će u prvom kvartalu 2023. godine biti ostvaren projektovan rast bruto domaćeg proizvoda.

Uz razgovor o višedecenijskom prisustvu srpskih iselјenika u Montani, posebno o tamošnjem gradu Beogradu koji je dobio ime po glavnom gradu Srbije, a u čast Srba i njihovog doprinosa infrastrukturnom razvoju grada, ambasador Đurić iskoristio je priliku da senatoru Dejnsu uputi poziv da poseti Srbiju, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug AP