KOSOVSKA MITROVICA – Takozvana kosovska policija izvršila je danas pretrese na ukupno sedam lokacija na severu Kosova i Metohije, u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra, izjavio je zamenik direktora policije za region Mitrovica – Sever Veton Eljšani.

Eljšani je precizirao da su pretresi izvršeni na četiri lokacije na severu Kosovske Mitrovice, na dve u Zvečanu i na jednoj u Banjskoj po, kako je naveo, nalogu suda, prenosi Radio Kontakt Plus.

Prilikom ovih provera, u podrumu jednog od tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovici, pronađena je veća količina municije, kalašnjikov, zolja, eksploziv, navela je policija na Fejsbuku.

Pronađeno je i zaplenjeno, prema njihovim navodima, 87 komada eksploziva tipa TM 100, tri ručna bacača granata (zolje), jedna AK-47 automatska puška, jedna protivpešadijska mina tipa MRUD, 14 šaržera, municija različitih kalibra, 63 električna detonatora, 23 mehanička detonatora, jedan sat za aktivaciju, jedna ručna bomba M79, radijske veze, medicinska oprema, pancir, gas maska i drugo.

Tzv. kosovska policija je navela da su u ovim kontrolama učestvovali i zvaničnici Euleksa, kao i da su u jednom od tri solitera bili prisutni EOD (policijski odredi za uklanjanje bombi) i timovi policije i Kfora.

Tanjug/Indeksonline