Novi Pazar – Lep i sunčan dan obasjao je Novi Pazar danas, dok su trkači iz cele Srbije i regiona okupirali grad za 3. Pazarski polumaraton, jedno od najprestižnijih atletskih događaja na jugoistoku Srbije. Organizatori ovog spektakla, Atletski klub Novi Pazar i Sportski savez Novi Pazar, ponosno su najavili da je ovogodišnje izdanje oborilo rekorde po broju učesnika i odličnoj atmosferi.

Pobednik u muškoj konkurenciji bio je domaći heroj, Nikola Mijailović, član Atletskog kluba Novi Pazar. Mijailović je demonstrirao izvanrednu fizičku spremnost i upornost tokom cele trke, osvojivši zlatnu medalju i titulu prvog među muškarcima. U ženskoj konkurenciji, slavila je takođe članica Atletskog kluba Novi Pazar, Lenka Nikolić, pokazavši izuzetnu snagu i brzinu.

U kategoriji muškaraca u dobi od 30 do 39 godina, najbrži je bio Ivan Bubnov iz Atletskog kluba Milenijum, dok je kod žena u toj kategoriji prvo mesto zauzela Iva Čolić iz Adidas runners Belgrade. Ovi atletičari su svojom izvanrednom izdržljivošću ostavili snažan utisak na publiku.

Edin Mahmutović bio je nezaustavljiv u kategoriji od 40 do 49 godina, odnoseći titulu najbržeg. S druge strane, Rada Miladinović iz Atletskog kluba Podgorički maraton istakla se među ženama u istoj kategoriji.

Nikola Mijailović iz AK Novi Pazar ponovno se popeo na postolje, ovog puta kao prvak u kategoriji 60+. Ovaj iskusni trkač je pokazao da godine nisu prepreka za postizanje izuzetnih sportskih uspeha.

U kategoriji žena od 50+, Gordana Diković-Jovanović se izdvojila kao najbrža i najbolja u svojoj kategoriji, inspirišući sve prisutne svojom neverovatnom energijom.

Polumaraton u Novom Pazaru oduševio je sve prisutne svojom energijom, timskim duhom i sportskim dostignućima. Ovaj događaj je dokazao da sport spaja ljude i motiviše ih na postizanje izvanrednih rezultata.

Organizatori su zahvalili svim učesnicima, volonterima i sponzorima koji su doprineli uspehu ovogodišnjeg Pazarskog polumaratona. Sledeće godine se očekuje još veći broj trkača i još uzbudljivija trka.

E.Ćorović