PODGORICA, 27. decembra (Tanjug)u određeno je zadržavanje, a tužilac traži i da im se odredi pritvor, saznaju podgoričke Vijesti.

Tu kriminalnu ekipu, među kojima je i granični policajac Zoran Kovačević, SDT tereti da su tokom 2020. i 2021. godine u nekoliko navrata uspešno organizovali prekookeanski transport kokaina i metamfetamina.

Prema tvrdnjama SDT-a, droga je putovala brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije.

Po njihovom nalogu 25. decembra u akciji Specijalnog policijskog odeljenja uhapšeni su Kovačević, Nenad Novović, Nedeljko Brkan i Milovan Burić.

U okviru istrage SDT-a raspisana je potraga i za odbeglim Baraninom Radem Vojvodićem, za kojeg veruju da je u narko-biznisu bio desna ruka Zorana Drešića koji je iz zatvora koordinisao švercom droge.

Na tu istragu Specijalno državno tužilaštvo stavilo je oznaku tajnosti, kazao je Vijestima advokat Željko Đukanović, branilac bivšeg pomorca Nedeljka Brkana.

“Mom branjeniku, koji je inače bivši pomorac i neosuđivano lice, na teret se stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Negirao je izvršenje krivičnog dela i nije želeo da odgovara na pitanja tužioca. Određeno mu je tužilačko zadržavanje u trajanju do 72 časa. Tužilac se izjasnio da će predložiti određivanje pritvora”, kazao je advokat Đukanović.

On je istakao da zbog tajnosti postupka ne može govoriti o detaljima.

Indeksonline/Tanjug