SKOPLJE – Osnovni krivični sud u Skoplju produžio je danas za 30 dana meru pritvora petorici osumnjičenih u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panče Žeževskog iz Velesa.

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog krivičnog suda, Krivično veće tog suda je osumnjičenima produžilo meru pritvora, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju.

Kako se dodaje, predlog za produženje mere pritvora prihvaćen je za V. M, V. K. i B. V, za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična dela ubistvo i dva krivična dela otmica, kao i za A.G, osumnjičenog za krivično delo otmica.

Predlog za produženje mere pritvora za 30 dana prihvaćen je i za S.D, osumnjičenog da je pomogao počiniocu u izvršenju krivičnog dela, u vezi sa bekstovom prvoosumnjičenog, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom zatvoru u Turskoj, dodaje se u saopštenju suda u Skoplju, prenosi Plus info.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žeževskog, uhapšen je 5. decembra u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica.

Njemu je određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Balikesir u Turskoj, saopštilo je 29. decembra makedonsko Ministarstvo pravde.

Kako je dodalo, tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Severnoj Makedoniji.

Maloletna Vanja Đorčevska i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

indeksonline.rs/Tanjug