Dolazak nove godine je uvek prilika za nove početke i velike promene. Tradicionalno, s novim počecima javljaju nam se i nove ideje, a naročito one koje donose i drastične promene. Nije bitno da li želite da započnete novu godinu sa promenom frizure, drastičnim promenama u stilu ili pak izmenama u životnom prostoru, celi koncept se vrti oko uređenje doma. Kada smo kod uređenja doma uvek se prožimaju neki novi trendovi koji idu u korak s vremenom, a ovo su trendovi koji vas očekuju u 2024. godini kada je uređenje enterijera u pitanju.

Izbor iz palete boja

 

Iako je i ranijih godina smirenost u nijansama boja koje variraju od pastelno zelene pa sve do roze i plave bila veliki trend, čini se da je trend mirnijih nijansi i dalje nastavlja. 2024. godina obojena je nijansama breskve. Prema rečima stručnjaka Instituta Pantone, nijanse breskve ilustruju snažnu želju i jasnu nameru da negujemo i sebe i druge. Kada su Peach Fuzz nijanse u pitanju, svojim baršunastim izgledom imaju za cilj da obogate telo, um i dušu. Ova boja doprinosi suptilnosti, svežini i prijatnosti vašeg okruženja. Pastelne nijanse brekve unose osećaj harmonije i mira u svaki životni prostor.

Peach Fuzz nije jedina boja koja će obeležiti period 2024. godine. Pametna i smela upotreba boja može oplemeniti vaš prostor, naročito ako sebi dopustite da se igrate sa teksturama i materijalima. Šarene pločice u dubokim nijansama plave i zelene, tapete u različitim, prigušenim nijansama ružičaste, bordo ili šljiva boje.

Funkcionalnost i udobnost

Vreme oštrih ivica i definisanih linija je prošao i lagano uplovljavamo u eru vrhunske udobnosti, funkcionalnosti i smirenosti u prostoru. Umesto nameštaja na kojem su naglašene ivice, bilo je i krajnje vreme da se u upotrebu ponovo vrati nameštaj izrađen od mekanih tkanina, oblijih ivica koji u naše vreme vraćaju neprevaziđenu retro estetiku. Fotelje, stočići i sofe okruglih oblika, oblih ivica i mekanih materijala biće najmoderniji tokom ove godine.

Vaš lični pečat

 

Kada je uređenje prostora u pitanju, skoro svaka osoba koja se nije ranije susretala sa ovim pitanjem inspiraciju traži na internetu, Pinterestu ili čak u časopisima. Međutim, 2024. godina je orentisana ka personalizacji životnog prostora. Bilo je i krajnje vreme da stanovi i kuće konačno prestanu da liče na one enterijere sa fotografija iz časopisa. Monoton, monohromatski i sterilan prostor oštrih ivica bez dekora odlazi u prošlost. Udoban, topao i nad svega, prostor sa ličnim odrazom su lična karta vašeg doma.

Tiha sofisticiranost prostora

Ako vam trend bezvremenosti, diskretnog luksuza i minimalizma još uvek nije dosadio, ovo je pravo vreme da pustite svoj lični izraz da zasija. Sigurna karta svakog enterijera za predstojeći period svakako sa će biti sofisticirani minimalizam. Šta to zapravo znači? Umesto da pretrpamo naš prostor elementima koji su deo prolaznih trendova, fokus je na elementima koji mogu da vam posluže godinama. Stoga, kada je uređenje prostora u pitanju, vaš fokus je na bezvremenosti, kvalitetu i klasici.

Uređenje prostora nema samo za cilj da učini naše životno okruženje estetski vrednijim, već i da doda na kvalitetu života u njemu i učini stan domom. Trendovi za uređenje enterijera za 2024. godinu stoga uključuju suptilne boje, tkanine sa teksturom, delikatne teksture i predmete ručne izrade. Vaš fokus u ovoj godini jeste na udobnosti i personalizaciji.