SARAJEVO – Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić ocenio je danas izuzetno pozitivnom vest o otvaranju predpristupnih pregovora BiH o članstvu u EU.

On je pozdravljajući jučerašnju odluku Evropskog saveta rekao da će najveću korist od nje imati evropska BiH i svi njeni građani koji podržavaju EU integracije BiH.

“Otvaranje pregovora sa Evropskom unijom znači podstrek u realizovanju narednih reformi, ali istovremeno šalje i pozitivnu sliku prema Evropi i čitavom svetu. Odluka je produkt odgovorne politike, pre svega stranaka ‘trojke’, i ispravnog razumevanja važnosti evropskih integracija, te istinskog fokusiranja na evropsku agendu”, rekao je Zvizdić.

Dodao je da će prihvatanje evropskih vrednosti doneti potreban nivo stabilnost i ekonomskog prosperiteta, umesto neproduktivnih i destabilizujućih blokada i međustranačkih prepucavanja.

“Ova odluka će, sasvim sigurno, poslati ispravan signal i obezbediti nove investicije i nova radna mesta, te u narednim godinama stvoriti ambijent ubrzanog ekonomskog, privrednog i društvenog razvoja naše države Bosne i Hercegovine”, rekao je Zvizdih, preneo je portal Radio Sarajevo.

Indeksonline/Tanjug