BERANE – Odlučila sam da se ipak danas odazovem pozivu tužilaštva i dam izjavu povodom mog brutalnog prebijanja prošlog utorka na radnom mestu, koje je počinio Beranac Muhamed Ramusović (38).

Iz tužilaštva sam pozvana telefonom, dok sam bila u bolničkom krevetu zbog potresa mozga, povrede vilice, pocepane usne i drugih brojnih povreda, koje su kvalifikovane teškim, dok je tužilaštvo smatralo da sam pretučena onako, što kažu u Crnoj Gori “za svoje dobro”, pa su Ramusovića pustili odmah posle saslušanja.

Ovo je za “Novosti” izjavila Jelena Krstić, samohrana majka dvoje dece, koja je posle četvorodnevnog lečenja u Opštoj bolnici u Beranama otpuštena na kućnu negu. Ona ističe da će izjavu tužiocima dati “kako ne bi ispunila želju onima koji žele da ovaj slučaj zataškaju”.

– Ja sam pretučena, kako mi je kazao nasilnik dok me je prebijao iz čista mira, jer sam Nikšićanka i ne mogu da radim u njegovom gradu. U Beranama nemam nikoga osim dece, pa me možda zbog toga nisu uzeli u zaštitu mladići koji su to sve nemo posmatrali – kaže Krstićeva.

– Nemam dosije u policiji, niti automatsku pušku, ali imam hrabrosti. Jer nije jak onaj koji tuče, nego onaj koji trpi. Ja nisam Srpkinja po nacionalnom opredeljenju već po rođenju. Moji verski, nacionalni i politički stavovi ne ugrožavaju nikoga. Da sam Hrvatica, muslimanka, Albanka sigurno bi premijer preorao Berane, sigurno bi predsednik proglasio Berance, Srbe, šovinistima, kao što je rađeno. Ali ne, ipak sam ja Nikšićanka, samohrana majka dvoje dece koja nije potkupljiva, koja glasa za “Zdravo Berane”.

Krstić, čije prebijanje i potezi tužilaštva i dalje izazivaju komentare u Crnoj Gori, posebno što vlasti ćute dok i njene pristalice daju podršku Jeleni, danas će se sa hrpom dokumenata pojaviti u Osnovnom državnom tužilaštvu, čija se odgovornost traži sa mnogih strana.

ZAHTEV DNP

OČIGLEDNO da je ponašanje tužilaštva u Beranama i ignorantski stav tužilačkih organa rezultat političkih kompromisa DPS i koalicionih računa, što baca ružnu sliku na Crnu Goru, ljudska prava i dostojanstvo žene. DNP očekuje da se čitavom ovom nemilom incidentu, prebijanju žene druge nacionalnosti, da odgovarajući epilog, koliko god tužilaštvo predstavljalo crnu rupu u Crnoj Gori danas, koje je puštanjem Ramusovića da se brani sa slobode samo potvrdilo u kakvoj se krizi nalazi. Ovo je saopšteno iz Demokratske narodne partije, koja od Tužilačkog saveta zahteva da danas procesuira beranske tužioce.


Novosti