NOVI PAZAR – Treći protest po redu u Novom Pazaru “Novi Pazar uStaje protiv nepravde” biće održan u subotu, 18. decembra ispred zgrade Gradske uprave.

Na prethodna dva protesta, oko pedesetak građana Novog Pazara blokiralo saobraćaj na kružnom toku, zbog čega su u toku protekle nedelje dobili i prekršajne prijave od strane PU Novi Pazar.

Na plakatu koji se pojavio na društvenim mrežama stoji i natpis „Decu, vazduh i reke vam ne damo“, a organizator protesta u Novom Pazaru još uvek želi da ostane anoniman.

Izvori nekih beogradskih medija, kao organizatora protesta su označili Inicijativu slobodnih građana. Ovu informaciju je za “Danas” demantovao predsednik ISG Aladin Paučinac, koji kao organizatore navodi određenu “grupu građana”.

Predsednik nevladine organizacije Akademska inicijativa „Forum 10“ Fahrudin Kladničanin, ocenio je ranije da će svaki naredni protest u Novom Pazaru imati manje učesnika i ime će se uskoro završiti priča o njima, jer „Novi Pazar nema tradiciju protesta i građanskih pobuna“.

Kladničanin je upravo kao glavni problem manjeg broja ljudi na protestima istako to što se ne zna ko stoji iza njih.

Što se politike tiče, predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao je ove proteste i pozvao sandžačke patriote „bez obzira na veru i naciju“ da podignu glas protiv „velikosrpskog režima“. S druge strane, stranke SDP i SPP nisu podržale proteste.

indeksonline.rs