ZAGREB – Istražni sudija Županijskog suda u Slavonskom Brodu Slaven Vidmar odredio je pritvor u trajanju od mesec dana 20-godišnjem M.K, koji se sumnjiči da je nasmrt pretukao hrvatskog vojnika Jakova Bočkaja u Požegi.

Kao razlog za određivanje istražnog zatvora sudija je naveo mogućnost “štetnog uticaja na svedoke”, prenosi portal Index.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnom posledicom”, rekao je sudija nakon zatvorenog istražnog ročišta.

Advokat okrivljenog Anita Pezer, koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, najavila je da će uložiti žalbu na određivanje istražnog zatvora.

Ona je za Danas.hr. rekla da je M.K. priznao počinjenje dela koje mu se stavlja na teret.

Napadnuti vojnik Jakov Bočkaj (21) preminuo je u nedelju ujutro u
bolnici u Požegi u Hrvatskoj, od posledica premlaćivanja.

Napadač i žrtva bili su prijatelji i navodno su te noći bili zajedno u izlasku, objavio je ranije Index.

Požeško-slavonska policija osumnjičila je 20-godišnjaka da je u ranim satima u subotu u Požegi teško povredio vojnika posle kraće svađe.

Napadaču preti od tri do 15 godina zatvora.

Portal Požega.eu objavio je da su dvojica mladića bili dugogodišnji prijatelji koji su odrasli zajedno i da su te noći bili u zajedničkom izlasku.

Nova TV je objavila da je policija nedaleko od mesta napada zatekla osumnjičenog koji se pravio da ne zna šta se dogodilo i da želi da im pomogne.

indeksonline.rs/Tanjug