ZAGREB – Profesor (61) koji se sukobio sa učencima u jednoj srednjoj stručnoj školi u Zagrebu uhapšen je, a iz policije kažu da je sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je on dvojici učenika za vreme nastave naneo određene povrede.

Snimak tuče profesora i učenika proširo se juče društvenim mrežama i šokirao hrvatsku javnost.

“Povređenim učenicima je odmah po događaju pružena lekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povređeno i nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom”, saopštila je policija.

Navode da je profesor uhapšen nakon što je istragom utvrđeno da je na štetu maloletnika počinio krivično delo nanošenja teške telesne povrede u pokušaju, krivično delo tesne povrede i dva krivična dela povrede prava deteta.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je protiv njega nadležnom državnom tužilaštvu podneta krivična prijava zbog navedenih krivičnih dela”, navodi se u saopštenju.

Direktor škole je za hrvatski portal Index rekla da će profesor dobiti otkaz, ali nije rekla i da li će sankcije snositi i učenici koji su učestvovali u incidentu.

Zagrebački Jutarnji list objavio je ranije danas da je profesor bio u lošem stanju zbog tragičnog gubitka čak četiri člana uče porodice u skorije vreme, kao i da su ga učenici često maltretirali nazivajući ga čak i “četničkim vojvodom”.

Indeksonline/Tanjug